Aktuellt

Vi fortsätter utveckla Stockholms Skärgård!

Vi har vunnit en ny markanvisningstävling – denna gång på Möja. Vårt förslag Möja Skärgårdsby tog hem projektet genom en kombination av traditionell bygata, anpassning till befintlig natur och en modern tolkning av skärgårdsarkitektur.

 

Det kommer att bli cirka 40 hyres- och bostadsrätter på en av skärgårdens vackraste öar.

 

Med det vill vi passa på att önska en riktigt glad midsommar!

Välkommen hem till Ljusterö Centrum!

I början av juni välkomnade vi ytterligare 27 nya hushåll till vårt småskaliga kvarter precis intill Ljusterö Torg. Kvarteret är granne med Ljusterö Skärgårdsby, ett eget litet samhälle mitt på ön, där vi också fortsätter bygga. Där blir det småhus.

 

Som vanligt bygger vi helt och hållet i trä. Produktionen av resterande hyresrätter i kvarteret Ljusterö Centrum pågår för högtryck med inflyttning i slutet av augusti.

 

Läs mer här.

Välkommen hem till Kvarteret Intervallet 3!

I Vallastaden i Linköping har vi byggt 20 hyresrätter som nu flyttar in i den härliga försommarvärmen.

 

Projektet är helt byggt i trä och vi känner oss stolta över att våra första skisser nu har tagit form i ett bostadshus med direkt access till parken kring Smedstadsbäcken.

Snart är det inflyttning!

Både i Linköping och på Ljusterö.

 

Trots tuffa tider har vi fortsatt att bygga. Vi ser fram emot att välkomna våra blivande hyresgäster och bostadsrättsinnehavare under sommaren och hösten.

 

Och vi fortsätter bygga. Fler projekt ligger under utveckling på ritbordet.

Från idé till verklighet

Från ritbordets första skiss till en inflyttningsklar bostad.

 

A-gruppen är både arkitekter och fastighetsutvecklare. Vi följer pennans första linje, genom bygget, fram till tidpunkten då vi lämnar över nyckeln till hyresgästen eller ägaren.

 

Ett helhetstänk helt enkelt!

Bo vackert – bygg smart

I Havsvik Roslagen finns en fantastisk naturtomt med tallar, klippor och en strand mot Kallringafjärden. Vi såg potentialen för attraktiva havs- och naturnära bostäder, och nu planeras ett 40-tal småhus i området. Självklart med hänsyn till den omgivande naturen.

 

Att bygga smart är viktigt för oss: här ger ett effektivt byggsystem ett lågt energibehov, allt byggt i trä. Men vi gillar också lösningar som gör att man kan leva smart när bygget är klart – områdets vatten kommer från grannen havet och vi tar hand om avloppet lokalt.

 

Projektet genomförs i samarbete med VidaRe.

Urban forest

VÅRT RADHUSKONCEPT HELT I TRÄ

Speciellt framtaget för infillprojekt, som en liten obebyggd fastighet mitt i en etablerad bebyggelse.

 

Ett sätt att förtäta på ett enkelt och naturligt sätt.
Ett sätt att komplettera befintlig struktur och skapa mångfald.
Ett sätt att ge fler möjlighet till ett prisvärt boende med en egen täppa utanför.

 

En variation av storlekar och fasaduttryck gör det lätt att anpassa till det omgivande områdets utseende och karaktär.

 

Läs mer här.

Tärnan

SMALL, MEDIUM ELLER LARGE?

Vårt nya radhuskoncept ger stor valfrihet att anpassa bebyggelsen till den specifika platsen och efterfrågan på en viss typ av bostäder. Yteffektiva bostäder från 80 till 100 kvadratmeter.

 

Och självklart arbetar vi med trä rakt igenom. Olika fasadalternativ och takformer ger en varierad utformning lätt att anpassa till omgivningens karaktär.

 

Läs mer här.

ATT TÄVLA ÄR ALLTID EN VINST

Vi älskar markanvisningstävlingar!

 

De hjälper oss att utveckla ett metodiskt arbetssätt, både när det gäller arkitektur och struktur – alltid utifrån vår vision att erbjuda så många som möjligt att bo till rimlig kostnad. Sedan varierar givetvis utslaget: ibland vinner vi, ibland inte.

 

I filmen har vi samlat några bidrag som inte tog hem vinsten den gången, men där vi ändå är otroligt stolta över våra förslag!

 

Läs mer om Happy House, TRÄgård, Rosarium.

UTSMYCKNING SOM GER ENERGI

2018 vann vi en markanvisningstävling i stadsdelen Vallastaden, som resulterade i byggandet av BRF Arkitekten 11.

 

Här kunde vi skapa spännande lägenheter med dubbel takhöjd och storstadskänsla tack vare planens förutsättningar – och dessutom bygga helt i trä.

 

Vi har även använt solpaneler på ett innovativt sätt, där de inte bara ger ett energitillskott, utan också fungerar som konstnärlig utsmyckning på fasaden!

 

Läs mer Arkitekten 11.

KONTAKTA OSS