Aktuellt

GESTALTNING MED HÖGA KRAV

 

Om-och tillbyggnaden av Riksarkivet i Arninge hade många komplicerade tekniska förutsättningar och krav. Ljus, luft, temperatur, fukt, teknik för tunga arkivskåp som mötte behoven hosbesökande allmänhet, forskare och personal.

 

Kan man lyckas med detta samtidigt som man skapar en god arkitektonisk gestaltning? Ja! Om man, som vi, får följa projektet hela vägen från konstruktion och teknik fram till inredning och möbelval kan en fantastisk helhet skapas.

 

Läs mer Här.

Riksarkivet

ATT SAMLA IN, FÖRVARA OCH GÖRA TILLGÄNGLIGT!

 

Riksarkivets uppdrag är stort och viktigt för att vi alla ska kunna förstå och utforska vår historia och den tid vi lever i.

 

För oss på A-gruppen var det en fantastisk utmaning att rita en byggnad med så många avancerade tekniska krav på ventilation, fukt, ljus, temperatur med mera. Samtidigt gestalta en stor byggnadsvolym utan fönster där ca 700 hyllkilometer handlingar och ca 3,5 miljoner kartor och ritningar bildar Sveriges största arkiv. Sedan förstås en välkomnande, vacker och lugn besökarmiljö. Och en trivsam arbetsmiljö.

 

Läs mer här.

Riksarkivetx2

ALLT HÄNGER SAMMAN!

 

Ute och inne, makro och mikro. Planering, landskap, hus och inredning. Det blir en helhet. Det blir arkitektur.

 

I projektet Riksarkivet i Arninge blev ett sammanhållande tema ett mönster, en relief. Den stora arkivbyggnaden som inte fick ha fönster gavs en fasad av betongelement som varierades i struktur och djupled vilket ledde till intressanta skuggeffekter. Samma mönster återkommer på insidan, som på bildens receptionsdisk.

 

Läs mer här.

ROLIGARE TILLSAMMANS!

 

Vi startar bygget av kvarteret Hockeyklubban 2!

 

Visst är det härligt med lite glada nyheter i dessa tider?

 

I Linköpings nya stadsdel Folkungavallen kommer vi att bygga 59 hyresrätter. Vi gör det i samarbete med Vida Real Estate AB – det är så mycket roligare tillsammans!

 

Läs mer Här.

Intervallet-3

BIT FÖR BIT. VÅNING FÖR VÅNING.

 

En smart idé och projektering ger förutsättningar för en effektivt och tryggt byggprocess.

 

Modulerna är exakt anpassade för att kunna transporteras på väg som volymer. Volymerna tillverkas i torr miljö och monteras snabbt och effektivt på plats. Det kortar av störningar för omgivande boende och ger en bra arbetsmiljö på bygget.

 

Läs mer om ett av våra projekt i Vallastaden Linköping, kvarteret Intervallet 3 Här.

Smaragd

VARFÖR VINNER MAN EN MARKANVISNINGTÄVLING?

 

I Linköping har vi varit framgångsrika, Kv Intervallet 14 är vår femte markanvisning i området Vallastaden. Vi kallade förslaget ‘Smaragd’ i tävlingen.

 

För vår del börjar det med tre saker – platsen, människorna och hållbarheten. Vem ska bo här, vilka grannar har vi, vilket byggsystem ska vi välja? Val av material och teknik är avgörande för att hålla ner det avtryck vi gör och för att få låg energiförbrukning för driften.

 

Vi väljer en beprövad byggteknik, i trä förstås, som är lika enkel och okomplicerad som för en villa. Genom kreativ tolkning av detaljplanen för kvarteret inrymmer vi tio lägenheter med ljus från två håll. Vi får också plats med en vinterträdgård som främjar samvaro och socialt umgänge.

 

Läs mer.

HYRESRÄTTER GÖR LIVET ROLIGARE

 

Genom vår fastighetsutveckling vill vi öka människors möjlighet till rörlighet.

 

Hyresrätter ger unga möjlighet att flytta hemifrån, gör livet enklare för dem som har valt att separera och gör att även människor med liten ekonomi kan bo där de vill leva.

 

Allra störst skillnad gör de kanske i mindre samhällen, där tillgången ofta är liten. Precis så var det på Ljusterö i Stockholms skärgård, där vi nu bygger 111 bostäder i egen regi, precis intill Ljusterö Torg. Här har vi valt att bygga välplanerade 2,5-våningshus helt i trä som smälter in fint i områdets övriga bebyggelse.

 

Läs mer här Ljusterö Fastigheter.

Bråvikens golfklubb

NYA BOSTÄDER VID GOLBANAN

 

Ett av våra golfprojekt uppmärksammas!

 

Vi har köpt ett markområde av Bråvikens golfklubb som nu ska planläggas för ett hundratal bostäder.
Golfklubben tryggar på så vis ekonomin för framtiden och får dessutom möjlighet till fler medlemmar.

 

Marken är unik och ligger i ett av Norrköpings mest expansiva områden med utsikt både över golfbana och vatten.
För oss är det här ett av två pågående samarbeten med en golfklubb. I båda fall samarbetar vi tätt för att skapa värden för golfare, grannar och framtida nybyggare.

 

Läs mer här.

DE FÖRSTA SEXTON FLYTTAR IN

 

I helgen kunde vi välkomna de sexton första hyresgästerna i vårt projekt Ljusterö Centrum.

 

Vi älskar ju trä, så projektet är självklart ett träbygge. Lägenheterna är väldigt yteffektiva för att hålla ner månadskostnaden. Hälften av lägenheterna är i etage med en härlig rymd ända upp i nock. I kombination med takkupor och generösa fönsterpartier upplevs bostaden ljus och rymlig.

 

Lägenheterna har varit populära och uthyrningen har gått fort och smidigt. Nu fortsätter vi bygga resterande 95 lägenheter för inflyttning 2023-24.

 

Läs mer här.

Folkungavallen

KV HOCKEYKLUBBAN ÄR I GÅNG

 

Nu är vi äntligen i gång!

 

Redan under våren 2021 ritade vi förslaget Green House för Folkungavallen i Linköping. Till vår glädje vann vi markanvisningen och har sedan dess utvecklat förslaget tillsammans med Linköpings kommun och vår samarbetspartner VidaRe. Vi tror på samarbete och samverkan – då blir det bra resultat!

 

Här, i kvarteret Hockeyklubban 2, kommer vi att bygga 59 yteffektiva hyresrätter och 3 lokaler, två av dem förberedda för servering av mat och dryck. Vi bygger som vanligt i trä och här enligt Miljöbyggnad Silver.

 

Corren, Östgöta Correspondenten, uppmärksammade vårt arbete i en artikel i veckan.

 

Läs mer här.

HÅLLBART. SMART. SJÄLVKLART!

 

Kvarteren Intervallerna i Vallastaden är tre universitetsnära fastigheter som på olika sätt är anpassade för student- eller hemarbetsliv.

 

De är också resultatet av våra vinster i tre olika markanvisningstävlingar – och i sådana tävlingar är kraven på hållbarhet höga. Därför är vi extra stolta över att smarta materialval och tekniklösningar gör att energiförbrukningen i fastigheterna Intervallet 3, 12 och 14 ligger betydligt lägre än kraven i BBR. Det gör att vi kan certifiera byggnaderna enligt Miljöbyggnad Silver.

 

Vi brinner också för att bygga smart – och här har effektivt modulbyggande skapat en bra arbetsmiljö under själva bygget.

 

Allra gladast är vi dock över att få fortsätta relationen med dessa hem genom att förvalta de tre fastigheterna som hyresrätter i egen regi!

 

Läs mer här om Intervallet 3, 12 och 14.

SOMMAREN ÄR HÄR MEN VÅRA BYGGEN PÅGÅR.

 

I det lilla är det träarbeten, bara träarbeten – vi älskar trä! I det stora är Ljusterö Centrum ett stort projekt på en skärgårdsö. Om somrarna njuter mer än 30 000 personer av öns natur och aktiviteter i sina fritidshus. Men det har saknats prisvärda hyreslägenheter för de som bor här permanent.

 

Med Ljusterö Centrum bidrar vi med 111 lägenheter mellan 1 och 3 rum och kök intill Ljusterö Torg. Läs mer här.

 

Vi passar på att önska er alla, kunder, samarbetspartners, kollegor och vänner en riktigt skön sommar!

FRÅN ÅKER TILL BY

 

2007 föddes iden om Ljusterö skärgårdsby. Då var området obrukad åkermark – men vi såg potentialen i det centrala läget vid Ljusterö torg och förvärvade marken 2009. Sedan följde en lång och inte alltid enkel process, där vi förutom att samarbeta med kommunen kring detaljplanen också har ritat själva produkten och fått hitta nya vägar till att successivt marknadsföra och sälja den. Men det har det varit värt!

 

De första byborna flyttade in 2017 och tack vare stor efterfrågan är nu skärgårdsbyn sitt eget lilla varierade samhälle med småhus, lägenheter, familjevillor, parhus och fritidshus.

 

Läs mer på www.ljusteroskargardsby.se.

A-GRUPPEN GER GOLFKLUBBAR EN NYSTART!

 

För närvarande gjuter A-gruppen liv i två golfanläggningar.

 

Golfklubbar brottas många gånger både med att locka nya gäster och medlemmar.

 

Restaurangen kanske har för få besökare för att kunna ha öppet kontinuerligt, sidoaktviteter kan saknas för att möta hela familjens behov. Kanske vill man erbjuda dag- eller helgövernattning?

 

Vi kan skapa ett större kundunderlag genom att utveckla marken som ligger i anslutning till golfklubben

 

Läs mer om våra pågående golfprojekt Burvikshöjden och Bråvikens Bostäder på vår hemsida,
och på Burvikshöjdens hemsida.

UTHYRNINGEN INLEDS I LJUSTERÖ CENTRUM!

 

Äntligen är vi där! Bostadsförmedlingen öppnar upp förmedlingen av vårt projekt Ljusterö Centrum.

 

Projektet innehåller 111 hyresrätter i storlekar från ett rum och kök till tre rum och kök.

 

Inflyttning kommer att ske under 2023.

 

Läs mer om projektet här på vår hemsida
eller på hyresvärden, Ljusterö Fastigheters hemsida.

ALLT BÖRJAR MED EN PLATS

 

Fastighetsutveckling börjar med att se möjligheterna i ett läge. Precis så gick det till här i Burvikshöjden: det fanns en spännande potential i att platsen ligger mitt i Roslagens rofyllda natur, samtidigt som hjärtat i området är Burvik Golf Resort.

 

Denna samlingspunkt för golfentusiaster gör målgruppen för fastigheterna tydlig. När vi sedan adderar det vi brinner för – smart byggande till rimligt pris – är riktningen för fastighetsutvecklingen utstakad!

 

Projektet genomförs tillsammans med Vidare. Läs mer här.

[button size=”medium” target=”_self” hover_type=”default” text_align=”center” custom_class=”roc_btn_font” text=”OM OSS” link=”https://www.a-gruppen.se/om-oss/” color=”#ffffff” hover_color=”#ffffff” background_color=”#5a8098″ hover_background_color=”#fa444d” border_color=”#5a8098″ hover_border_color=”#fa444d” border_radius=”0″ margin=”0px 0px 30px 0px”]
[button size=”medium” target=”_self” hover_type=”default” text_align=”center” custom_class=”roc_btn_font” text=”KONTAKT” link=”https://www.a-gruppen.se/kontakt/” color=”#ffffff” hover_color=”#ffffff” background_color=”#5a8098″ hover_background_color=”#fa444d” border_color=”#5a8098″ hover_border_color=”#fa444d” border_radius=”0″]

KONTAKTA OSS