Årets trendspaning

10 Jan Årets trendspaning

Stockholm furniture Fair 2017

Årets möbelmässa flörtar med tradition och hantverk. Vi ser traditionella naturmaterial så som färgad ull, obehandlade träslag och metaller. Miljöerna är sobra och eleganta, tex hotell och halvoffentliga rum med flera funktioner. Multi-usearkitekturen har tagit sig in i inredningen eller är det inredningen som påverkat arkitekturen att möjliggöra för fler funktioner? Samhällsengagemanget har gått från återvinning till återanvändning med nya funktioner.

 

Precis som förra året ser vi mjuka pasteller, nu mot mörkare fonder och de blänkande metallerna. Flera finurliga detaljer som visar på kvalitet och blinkar åt handarbete och traditionella tillverkningsmetoder.

I Green House har vi särskilt fastnat för bordet Beech av Marcus Voraa. Trendutställningen som är signerad Lotta Agaton bygger på kontraster och oväntade kombinationer medan designbaren av Note Design Studio är mer monokrom och ton i ton. Inga stora nyheter och inga nya storheter. Om ett år är det dags igen och då kanske puderrosa har fått ge plats åt någon annan färg.